Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında Gösterildi

‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI’  LİSTESİ YAYINLANDI

Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA, dünyanın en etkili bilim insanları listesine 2. kez girdi.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA, Dünyanın en etkili bilim insanlarının belirlendiği “yıllık etki” ile Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” şeklinde hazırlanan her iki listeye de girdi.

Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından Scopus verilerine dayanarak 2022 yılı ilk yüzde 2'lik dilime giren "En Etkili Bilim İnsanları" listesine göre Türkiye'de Tekstil Mühendisliğinin bu yılki sıralaması aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından Scopus verilerine dayanarak 2022 yılı ilk yüzde 2'lik dilime giren "En Etkili Bilim İnsanları" listesine göre Dünya'da Tekstil Mühendisliğinin bu yılki sıralaması aşağıdaki tabloda verilmiştir. Geçen yıl da listeye adını yazdıran Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA, dünyanın en etkili bilim insanları listesine 2. kez girmiş bulunmaktadır.