Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA Tekstil alanında dünyanın en iyileri arasında gösterildi.

Stanford Üniversitesi tarafından yayın ve atıf sayılarına göre ölçülen Scopus (Elsevier) verilerine göre 2021'in en etkili bilim insanları listesi geçtiğimiz Ekim ayında açıklanmıştı. Bu listeler farklı bilim dalları için gruplandırıldı. Buna göre hem Türkiye hem de Dünya geneline ait TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ alanındaki sonuçlara göre Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA Türkiye genelinde 5. sırada, dünya genelinde ise 37. sırada yer aldı.

Table 1. Academic ranking based on first 2% most influencal scientists of textile engineering in Turkey (Scopus, Elsevier and Stanford University). Total scienstists were around 8 millons.

Name,

Tuğrul R. Oğulata

Çukurova Üniversitesi

154182

Dünya genelindeki listede Amerika'dan 11, Asya'dan 14 bilim insanı yer alırken, Avrupa'dan Türkiye hariç 13 bilim insanı yer aldı. Türkiye’den ise listede 5 bilim insanı yer aldı.