UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VI. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Etkinliğine Katıldık.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen, 'UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası 6. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’ ne Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü olarak yoğun bir katılım gerçekleştirdik.

Yapılan etkinlik kapsamında bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA ve Doktora Öğrencisi Ayşe Selcen ALTINOK inşaat tekstilleri alanında “Konfor Amaçlı Ortam Isıtmasında, Isıtıcı Tekstil Tabanlı Duvar Kağıdı Tasarımı ve Üretimi” isimli proje ile ikincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA ve Doktora Öğrencisi Sabiha SEZGİN BOZOK' un "Dayanımı Yüksek Üç Boyutlu Koruyucu Eldiven Tasarımı Ve Üretimi" isimli projeleri "Koruyucu ve Askeri Tekstiller" kategorisinde dereceye girerek dokuzuncu olmuştur.

Ekinlik bünyesinde gerçekleştirilen ödül töreninde İkincilik ödülünü Prof. Dr. R. Tuğrul OĞULATA adına Doktora öğrencisi Ayşe Selcen ALTINOK almıştır.

Etkinlikte sunulan diğer projelerimiz aşağıda listelenmiştir.

EV TEKNİK TEKSTİLLERİ VE EV TEKSTİLLERİ

--Havlu Özelliklerinin İyileştirilmesi Ve Kullanım Esnasında Karşılaşılan Problemlerin Yönelik Yenilikçi Bir Yaklaşım (Doç. Dr. Belkıs ZERVENT ÜNAL ve Doç. Dr. Emel Ceyhun SABIR)
--
Dikiş Makinalarında Alt İplik Bitmesinden Kaynaklanan Sorunların Minimize Edilmesine Yönelik Yeni Bir Yaklaşım (Doç. Dr. Belkıs ZERVENT ÜNAL, Ece KALKANLI ve Yrd. Doç. Dr.  Füsun DOBA KADEM)