Bölümümüz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı faaliyetleri kapsamında 1. sınıf öğrencilerimizle Mezun-Öğrenci Buluşması yapılmıştır.

Bölümümüz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı faaliyetleri kapsamında;

13 Ekim 2023 Cuma günü saat 13:30’da bölümümüz D1 dersliğinde Mezun – Öğrenci buluşması organize edilmiştir.  Davet edilen mezunumuz 2002 yılında Lisans eğitimini bölümümüzde tamamlamış olan Özgür BAL olup biyografisi aşağıda verilmiştir.

Özgür BAL; İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da, lisans ve yüksek lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Namık Kemal Üniversitesinde Çalışma İktisadı bölümünde 2. yüksek lisansını yapmıştır.

İş hayatına 2003 yılında Adana’da Özbucak Tekstil firmasında Ürün Geliştirme Uzmanı olarak başlamıştır.

• 2006-2016 yılları arasında Tekirdağ’da Yünsa firmasında İplik İşletmeleri, Kalite Kontrol ve Apre işletmelerinin yöneticiliğini yürütmüştür.
  • 2016-2019 yılları arasında Adana Kıvanç Tekstil Firmasında Proses Geliştirme Müdürlüğü, İplik ve Büküm İşletmelerinin Fabrika Müdürlüğünü yapmıştır.
  • 2019-2021 Yılları arasında İstanbul’da LC Waikiki firmasının Teknik Müdürlüğünü yapmıştır.
  • 2021 Yılında Adana’da Palmiye Tekstil firmasının Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapmıştır.
  • 2022 yılında Balpamuk Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasını kurarak renkli pamuk üretimi, iplik ve kumaş ticaretine başlamıştır. Halen bu işi yapmakta olup, Lacoste, Decatlon, LC Waikiki, Dagi, Altınyıldız gibi markalarla çalışmaktadır.

Güney Rotary Kulübü tarafından düzenlenen yaratıcı düşünce yarışmasında üniversite düzeyinde 2001 yılında 3.lük ödülü, 2002 yılında 2.lik ödülünü almıştır. Sabancı Holding tarafından 2014 yılında verimlilik kategorisinde Altın Yaka ödülünü almıştır. Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığından 2014 yılında verimlilik kategorisinde Türkiye birinciliği ödülü almıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.